Fügeszalámit készítettünk pörkölt dióval és mandulával...
A fügés recepteket általában a gasztroblogunkban szoktam közzétenni, mert az receptekre van optimalizálva, míg a Fügés ember inkább amolyan online folyóirat jellegű. Azonban a minap olyan finomságot skerült készítenünk, amiről muszáj itt is beszámolnom, mert nem megszokott, nem mindennapi. Ez a finomság nem más, mint a diós-mandulás fügeszalámi, amely hozzáadott cukor és tartósítószerek nélkül készült, így beépíthető az egészséges étrendbe is. Receptet itt nem teszek közzé, azért tessék ellátogatni az Ezt fald fel! gasztroblogunkba. 😊
Az összetevőket illetően pedig rengeteg finomság és jóság van benne (dió, mandula, ánizs, vanília, balzsamecet, fahéj, vörösbor, szőlőlé), amitől tényleg nem egy szokványos édesség. Több fügeszalámi recept is van fent a magyar weben, de azok vagy túl egyszerűek, amolyan alapreceptek, vagy érthetetlen módon tele vannak tömve hozzáadott cukorral, amire egy olyan gyümölcs esetében, mint a füge, abszlút semmi szükség. De nem is szaporítom a szót, ez a poszt csak kedvcsináló... 😍
Ha érdekel a recpt, itt találod: Fügeszalámi mandulával és dióval – tojás és hozzáadott cukor nélkül
LEGYÉL TE IS FÜGÉS EMBER TÁMOGATÓ!
A minőségi fügés szakmai tartalmak létrehozása rengeteg időt és energát emészt fel. Sok-sok utánaolvasást és kutatómunkát kell végeznem ahhoz, hogy a felmerülő fügés kérdéseiteketre, problémáitokra megtalálhassátok a szakmailag is helytálló válaszokat és megoldásokat. Ezt a munkát örömmel és odaadással végzem, mert szeretem a fügét, és nagy örömet okoz számomra, ha segíteni tudok nektek. 😊 Ebben a fáradtságos munkában azonban jól jön a támogatás, ezért arra kérlek titeket, hogy amennyiben módotokban áll, támogassatok, hogy minél több fantasztikus cikket irhassak nektek a fügéről. Mert ezek a cikkek első sorban nektek, fügét kedvelő kerttulajdonosknak szólnak. Emellett a honlap fenntartása is pénzbe kerül, valamint a Farmosi füge-fajtagyűjtemény – amely egyben egy fügés génbank is – gondozása, fenntartása, és az ott végzett kutatómunka is jelentős erőforrásokat emészt fel. Minden támogatás számít, és az összegből függetlenül hatalmas segítség. Mindenkinek előre is köszönöm! Ha úgy döntöttél támogatnál, kattints a támogatás gombra! Ha esetleg csak egy csésze gőzölgő fügekávéra hívnál meg, azt is örömmel elfogadom. 😉
Imádom a fügét.
VálaszTörlésA szalámi recepthez mennyi szezámmag kell? Meg kell pirítani a szezámagot?
VálaszTörlésNincs benne szezámmag. Az az eredeti receptben volt, amit a neten találtam, de én a receptet módosítottam, és zabpelyhet adtam hozzá helyette. Nem emlékszem, mennyi volt az eredeti recept szerint. 😊
TörlésLáttam, hogy az eredeti receptben volt, de én azzal szeretném csinálni. Arra sem emlékszik, hogy kell-e pirítani?
VálaszTörlésAnnyi volt csak írva, hogy pirított szezámmag. A mennyiséget szerintem érzésre lehet adagolni. Pirítani ugyanúgy serpenyőben kell alacsony lángon, mint a napraforgó magot, diót vagy mandulát szokták. Nem kell alá olaj, simán bele a seprenyőbe, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett kell pirítani míg egy-két árnyalattal sötétebb nem lesz, mint amikor odaraktuk. Remélem, tudtam segíteni. 😊
TörlésÉn fügesajtot készítettem idén
VálaszTörlésMilyen recept alapján? Megosztod itt? 🙂
Törlés